1. jaanuaril on Tallinnas avatud vaid ajaloomuuseum

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varased tulirelvad ajaloomuuseumi relvakambris.
Varased tulirelvad ajaloomuuseumi relvakambris. Foto: Toomas Huik

Tallinnas asub päris mitu muuseumi, kuid 2013. aasta 1. jaanuaril on neist avatud vaid Eesti Ajaloomuuseum, kuna seda kohta tahavad külastada paljud umbes 40 000 Venemaa turistist, keda on aastavahetuseks Eesti pealinna oodata.

Eesti Ajaloomuuseumi kommunikatsioonijuht Reti Meema ütles Postimehele, et muuseumihoone Pikal tänaval on tõesti 1. jaanuaril avatud. Küll soovis ta rõhutada, et kui tavaliselt tehakse muuseumi uksed lahti kell 10 hommikul, siis uue aasta esimesel päeval saavad külastajad sisse astuda täpselt keskpäeval ning saavad ajalooväärtusi vaadata kuni kella kuueni õhtul.

«Kuna Venemaalt ja mujalt pärit turiste tuleb Tallinna nii palju, siis otsustasimegi, et teeme oma muuseumi ka 1. jaanuaril lahti, eelmisel aastal oli täpselt samamoodi,» mainis Meema.

Ta rõhutas, et kui muidu on ajaloomuuseum kolmapäeviti suletud, siis jaanuaris on muuseum kõikidel päevadel avatud, sest Raekoja platsil tegutseb ka jõuluturg ning turiste liigub sealkandis palju. Maarjamäe loss on esmaspäeviti ja teisipäeviti suletud.

Tallinna Linnamuuseumi arendusjuht Kalmar Ulm ütles, et nende kõik filiaalid on 1. jaanuaril suletud, kuna tegemist on riigipühaga. Aga pärast seda on nii Kiek in de Kök, Miia-Milla-Manda, lastemuuseum , A.H.Tammsaare ja Eduard Vilde muuseum jälle avatud ning kõik inimesed võivad neid kohti tavapäraselt külastada.

Eesti Kunstimuuseumi kommunikatsioonispetsialist Evelina Vedom ütles Postimehele, et Kumu ja kõik muuseumi filiaalid on 1. jaanuaril suletud. Küll kutsub aga Mikkeli muuseum 2. jaanaril kell 18 kõiki huvilisi ekskursioonile näitusel «Kollektsionääri kirg. Hõbe ja graafika Reinansi kogust». Ringkäigul tutvustab kuraator Kersti Kuldna-Türkson erakollektsionöäär Alur Reinansi perekonna poolt 2012. aastal Eesti Kunstimuuseumile tehtud suurejoonelist kingitust – hinnalist hõbeda- ja graafikakogu.

Väljapanekul on esitletud 17. - 20. sajandi Eesti alade valminud hõbetöid, samuti 18. - 19. sajandi Eesti-teemalist graafikat ja Eduard Wiiralti sõjajärgseid töid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles