Ajakirjanikud peavad aasta sündmusteks rahastamisskandaali ja streike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Silver Meikari Postimehes ilmunud arvamusloost hoogu saanud erakondade rahastamise skandaal ning õpetajate ja arstide streik olid Eesti ajakirjanike jaoks lõppeva aasta tähtsaimad sündmused kodumaal, selgub BNSi küsitlusest.

Reformierakonna rahastamisskandaal tekitas ühiskonnas eetikadiskussiooni, murdis võimupartei kandetalasid, viis justiitsminister Kristen Michali tagasiastumiseni ning skandaali laiemad tagajärjed on erakondade mikrokosmosele alles ees, märkisid küsitlusele vastanud päevalehtede, kohalike ajalehtede, online-väljaannete ning tele- ja raadioajakirjanikud.

Aasta teise olulise sündmusena nimetasid ajakirjanikud õpetajate ja arstide streiki, mis näitasid tärkavat rahulolematust ja mässumeelsust, kuid samas ka võimalust streigi abil töötasu tõsta. «Aastat võib iseloomustada kui ACTAst hartani, poliitikategemine väljus parlamendi ja valitsuse koridoridest,» iseloomustas mitu nimekat ajakirjanikku lõppevat aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles