Algas kohtuprotsess surnud juristi üle

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Venemaa uus adopteerimist keelav seadus Putini allkirja saab, siis need Doni-äärses Rostovis asuvas orbudekodus elavad lapsed USAst kasuvanemaid ei leia.
Kui Venemaa uus adopteerimist keelav seadus Putini allkirja saab, siis need Doni-äärses Rostovis asuvas orbudekodus elavad lapsed USAst kasuvanemaid ei leia. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaal algas eile kohtuprotsess jurist Sergei Magnitski üle. Kolme aasta eest eeluurimisvanglas surnud mehele pannakse süüks maksudest kõrvalehoidmist.

Protsessi Moskva Tverskoi rajoonikohtus lükati aga kohe kuu võrra edasi, kuna Magnitski perekonna palgatud advokaat Nikolai Gorohhov keeldus istungil osalemast, nimetades seda põhiseadusega vastuollu minevaks, vahendas AFP.

Magnitski sugulased palusid väidetavat maksupettust puudutavat kohtuasja uuesti mitte avada, teatas Gorohhov. Tema sõnul rikutakse sellega Vene konstitutsioonikohtu otsust, kuna surnud inimene võib olla kohtuasja osaliseks vaid siis, kui tegemist on eelneva süüdi- või õigeksmõistmise vaidlustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles