Üliõpilased ja rektorid: Eesti päästaks majanduskriisist ettevõtluse koostöö kõrgkoolidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakenduskõrgkoolide rektorid soovivad ka oma lõpetajatele kraadi.
Rakenduskõrgkoolide rektorid soovivad ka oma lõpetajatele kraadi. Foto: Egert Kamenik.

Kõrghariduskonverentsi korraldajad tegid täna avaliku deklaratsiooni, mille kohaselt aitaks Eesti majanduskriisist päästa ettevõtluse ning kõrgkoolide koostöö tihendamine.

Deklaratsiooni koostajate arvates tuleb esmalt tihendada kõrgkoolide ja ettevõtete koostööd õppekavade arendamisel ning täiend- ja ümberõppe korraldamisel ettevõtluses.

Teiseks leitakse, et vajalik on luua sotsiaalsete garantiide ja toetuste süsteem üliõpilastele, mis tagaks kõrgharidusele õiglase ligipääsu.

Kolmandaks tuleks luua ettevõtetele soodsad tingimused kõrghariduse, teadus- ja arendustegevuse täiendavaks rahastamiseks.

Samuti leiavad deklaratsiooni koostajad, et vaatamata keerulistele aegadele peab riigil olema julgust rakendada ellu teadust, kõrgharidust ja innovatsiooni puudutavad strateegiad koos ette nähtud rahastamismehhanismidega.

Kõrghariduskonverentsi korraldavad Rektorite Nõukogu, Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu ja Eesti Üliõpilaskondade Liit.

Kõrghariduskonverents toimub saabuval kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles