Erik Terk: ühiskond ärkas poliitilisest letargiast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Terk.
Erik Terk. Foto: Peeter Langovits

Tänu nooremate intellektuaalide lülitumisele ühiskondlikku diskussiooni ärkas tänavu ühiskond poliitilisest letargiast ning see annab lootust muutustele Eestis, leidis Tallinna Ülikooli tuleviku-uuringute instituudi direktor Erik Terk.

«Rahvusvahelise majanduse perspektiivid, mis ju senini muret teevad, tõmbusid aasta jooksul siiski natuke heledamaks. Tundub, et raske olukord andis teatud tõuke Euroopa Liidu edasiseks integratsiooniks, kriisist ikka natuke kasu ka,» sõnas Terk, mõeldes Postimehe palvel tagasi mööduvale aastale. 

Eesti tasandi arengutes oli tänavu tema hinnangul nii negatiivset kui positiivset. «Negatiivne: Arengufondi rahvamajanduse tasandit puudutava seiretöö sisuline lõpetamine (loosungi all, et vaja tegelda millegi praktilisemaga) ja vastava võimeka meeskonna lagunemine,» nentis Terk.

«Eestis valitsevad parteid demonstreerisid sellega selgelt, et nad on enda arvates ise piisavalt targad ega vaja strateegilist koostööd - vähemalt mitte intellektuaalselt iseseisva partneriga,» leidis ta.

«Positiivne: nooremate intellektuaalide jõuline lülitumine ühiskondlikku diskussiooni aasta teisel poolel ja suuresti tänu sellele ühiskonna ärkamine poliitilisest letargiast, mis annab lootust, et Eestis asjad siiski võivad muutuda,» märkis Terk.

«Iseenda professionaalset tegevuse vallast: erinevat liiki rahvusvaheline koostöö ja sealt saadud impulsid. Eesti Tuleviku-uuringute instituudi 20 tegevusaasta juubeli tähistamise üritused, mis näitasid, et Eesti arengu strateegiliste küsimuste vastu huvitundjaid on palju ja erinevates eluvaldkondades,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles