Tuberkuloosihaigeid hakkab otsima politsei

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Normet.
Ivi Normet. Foto: Peeter Langovits

Kuna viimastel aastatel on ette tulnud olukordi, kus sundravile määratud tuberkuloosihaigeid patsiente ei suudeta leida, loodab sotsiaalministeerium nende asukoha edaspidi tuvastada politsei abil.

Eriti ohtlike nakkushaiguste leviku tõkestamiseks võib Eestis sundida nakkushaige haiglasse ka tolle nõusolekuta, kui haige on teistele ohtlik ja keeldub ravist või rikub ravirežiimi. Seni on tahtevastast ravi saanud nakkusohtlikud tuberkuloosihaiged – aastatel 2004–2011 viibis vastu tahtmist ravil 140 tuberkuloosihaiget.

«Tahtest olenemata on Eestis ravi kohaldatud üksnes tuberkuloosihaigetele. Teiste nakkushaiguste puhul pole seni sellist ravi kohaldatud,» kinnitas sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet. «Tahtest olenematut ravi kohaldatakse reeglina viimasel võimalusel, kui patsient ei ole koostööaldis, keeldub ravist või rikub ravirežiimi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles