Tallinn lülitab öösiti välja ligi 4800 valgustit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustuslambid Tallinnas Russalka juures.
Tänavavalgustuslambid Tallinnas Russalka juures. Foto: Toomas Huik

Tallinn lülitab öösiti kulude kokkuhoiuks välja kokku 4791 tänavalaternat ning seda eelkõige vähemkasutatavates piirkondades.


Keskerakondlasest Tallinna linnapea Edgar Savisaar teatas kirjalikus vastuses reformierakondlasest volikogu liikme Ülle Rajasalu arupärimisele, et ajavahemikus kella 23-6 lülitab linn välja spordiradade valgustuse, kokku 857 valgustit.

Ajavahevikus kella 24-6 lülitab linn välja 2595 valgustit vähemkasutatavates piirkondades ning magistraaltänavatel vähendab linn öösel valgustust 1339 valgusti võrra.

Tallinna 2009. aasta eelarves on tänavavalgustusele ette nähtud kokku 106 miljonit krooni. Tänavavalguste öise piiramisega loodab linn kokku hoida 12 miljonit krooni ehk 11,3 protsenti tänavavalgustuseks ette nähtud rahast.

Tallinn lülitas 18.- 23. märtsini katsetusena välja kogu tänavavalgustuse kolmeks tunniks enne päikesetõusu. Savisaare sõnul andis eksperiment kuue päeva jooksul kokkuhoidu 473 000 krooni.

Tallinna linnavalitsuse töörühm otsustas 24. märtsil, et turvalisuse tagamise huvides öösiti elamurajoonides tänavavalgustust ei piirata . Tänavavalgustuse optimeerimise töörühm leidis, et valgustust ei tohi piirata ristmikel, ülekäiguradadel ning turvakaameratega varustatud aladel.

Samas ei ole linnavalitsuse hinnangul otstarbekas valgustada kogu öö parke ja kergliiklusteid ning hoida kogu öö sees linnamüüri ja kirikutornide kujundusvalgustust ning valgusreklaame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles