Roostal algavad kõrgemad riigikaitsekursused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Läänemaal Roostal algasid täna 20. kõrgemad riigikaitsekursused, mille kuue päeva jooksul antakse osalejatele ülevaade riigikaitsest kui tervikvaldkonnast.

Kursused avab homme ametlikult peaminister Andrus Ansip.

Kursustel esinevad ettekannetega teiste seas siseminister Jüri Pihl, teabeameti peadirektor Tarmo Türkson, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitseminister Jaak Aaviksoo, kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg, välisminister Urmas Paet ning kaitse-, välis- ja siseministeeriumi ametnikud.

Loengutes käsitletakse Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikat, riigikaitse korraldust ja seadusandlikku keskkonda, rahvusvahelist riigikaitsealast koostööd, sisejulgeolekut, kaitseinvesteeringuid ja riigikaitsealast koostööd Eestis ning teisi teemasid.

Lisaks ettekannete kuulamisele ja aruteludele osalevad kursuslased grupitöödes, kus lahendatakse julgeolekuga seotud ülesandeid.

Kursuslased külastavad ka kaitseväe üksusi Paldiskis, Ämari lennubaasi, miinisadamat, Kaitseliidu kooli Alus ning saavad ülevaate Eesti kaitsejõudude ülesehitusest ja väeliikidega seotud problemaatikast.

Kursused edukalt läbinud saavad vastava tunnistuse ja rinnamärgi.

Alates 1999. aastast toimuvad kursused on läbinud üle 700 inimese eri eluvaldkondadest, näiteks poliitikud, riigiametnikud, sõjaväelased, ajakirjanikud, ettevõtjad ja haridustöötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles