Vene turistid on rahul ebaseadusliku kütuseveo piiramise mõjuga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse kontrollimine tollis.
Kütuse kontrollimine tollis. Foto: Aldo Luud

Maksudest kõrvalehoidjates pahameeletormi tekitanud ebaseadusliku kütuseäri lõpetamine andis positiivseid tulemusi nii Vene-Eesti suunalisele turismile kui ka kohalikule ettevõtlusele.

Kui veel mõne aja eest iseloomustas Eesti-Vene piiripunkte järjekorrakohtade müük, siis nüüd ei jõua Eestisse saabuvad Vene turistid kiiret piiriületust ära kiita, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Koidula-Luhamaa tollipunkti juhataja Valdek Koor selgitas, et esimesed tänusõnad tulid Venemaa turistide poolt juba juulikuus.

Kuid peale sujuvaks muutunud piiriületuse on asjal veel üks tahk - kütuseveo lõpp on mõjutanud positiivselt ka kohalikku ettevõtlust.

Piiriületuste vähenemine polnud võitluses kütusevedajatega eesmärk omaette, kuid ühe positiivse mõjuna saavad üle piiri liikuma need, kel seda perekondlikel põhjustel või legaalse ettevõtluse edendamiseks tõepoolest tarvis on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles