Haridus ja töö tõi noored naised maalt linna

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Eestis jätkub linnastumine, kinnitasid eelmisel aastal avalikustatud rahvaloenduse tulemused. See näitab inimeste elukvaliteedi paranemist.

Eelmisel aastal oli kaks olulist näitajat: esimest korda maailma ajaloos elas linnades rohkem inimesi kui maal ja teiseks kinnitasid täpselt sama pöördumatut linnastumist Eestis avaldatud rahvaloenduse andmed. Meil pälvis enim tähelepanu uudis, et enamikus Eesti valdades valitseb pruudipõud, sest vanuserühmas 20–34 on maal mehi tunduvalt rohkem kui naisi. Statistikaameti peaanalüütik Mihkel Servinski kirjutas selle peale, et paljudes piirkondades võib tüüpiliseks perekonnaks kujuneda vanurist ema keskealise pojaga või üksik mees – vanapoiss.

Nendes arengutes ei ole samas midagi uut. On meil ju käepärast ka samasuguse detailitäpsusega rahvaloenduse andmed aastatest 2000 ja 1989. Ja tulebki välja, et lahkumine maalt (mis on üldine) ja eraldi võttes noorte naiste suhteliselt suurem lahkumine algas enam-vähem täpselt siis, kui Eesti taas vabaks sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles