Päästjatele möödus uusaastaöö rahulikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Päästjatele möödus uusaastaöö tavapäraselt rahulikult, siiski tuli umbes tunni jooksul pärast südaööd häirekeskusele mitmeid teateid ilutulestiku rakettidest, mis olid lennanud vastu maja, rõdule või autosse, kuid neist tõsiseks põlenguks ükski ei kujunenud.

Jõhvis oletatavasti autoaknast sisse lennanud raketist süttinud auto salongi kustutas enne päästjate kohalejõudmist omanik. Tallinnas rõdule lennanud raketi, millest politsei teada andis, kustutasid oletatavasti korteriomanikud, ütles päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe BNSile.

Küll sai Tallinnas mitu korrusmaja ilutulestikuga pihta ja kahel juhul kontrollisid päästjad redel- või tõstukautolt ka neid raketitabamusi. «Mustamäe viiekorruselise maja seina pihta lennanud rakett suutis purustada soojustuse krohvikihi ja süüdata penoplasti. Kuna suuremat tulekahju ei tekkinud, võib seda nimetada õnnelikuks õnnetuseks, sest penoplast põleb ülikiirelt ja sulades ning levitab paksu mürgist suitsu. Päästjad kontrollisid seina termokaameraga ja tegid kontrollavamisi,» rääkis Vallimäe.

Kell 5.16 sai häirekeskus teate Viljandimaalt, kus Saarepeedi koolimaja seina ääres põles mootorsaan. Saan praktiliselt hävines tules.

Tõsine tulekahjuteade, mis esialgse info kohaselt ohustas ka inimelu, laekus kolm minutit enne kella 6 hommikul Võrumaalt. Esialgse info kohaselt püüdis eakas naine ise majas tekkinud põlengut kustutada, kuid häirekeskust teavitasid põlengust naabrid, kes nägid juba katuselt tõusvat tulekuma ja kuulsid eterniidi praksumist. Hoone muutus tulekahju ja kustutusvee tagajärjel kasutuskõlbmatuks, tulekahju tekkepõhjus on praegu välja selgitamisel. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud, libedaga väänas aga üks päästja jala välja.

Kell 6.35 teatati häirekeskusele aga Põltsamaa linnas silla all jääl viibivast noormehest, kes hüüab appi. Põltsamaa päästjad päästsid noormehe jäält ja viisid ta kiirabi saabumiseni oma autosse sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles