Teder: poliitika ei tohi muutuda liiga kitsaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Teder
Indrek Teder Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õiguskantsler Indrek Teder avaldas lootust, et möödunud aasta rahastamisskandaalist tehakse konstruktiivsed järeldused ning soodustatakse ka poliitilist konkurentsi.

Tederi sõnul tuleks skandaalist teha järeldused, et asjadest ausalt rääkimine ning ka aus asjaajamine ei oleks ainult loosung, vaid reaalsus. «Mõnikord on paratamatult selline tunne, et teatud teemadel vagatsetakse. On ilusad väärtused, aga ka rääkija ise ei usu nende väärtuste elujõulisusse,» ütles ta Postimehele antud intervjuus, kuid lisas, et silmakirjalikkust esineb kõikjal maailmas.

Küsimusele, milliseid järeldusi soovitab ta poliitikutel teha, vastas Teder, et poliitika ei tohi muutuda liiga kitsaks. «See tähendab, punkt üks, et poliitikasse sisenemise barjäärid peaksid olema madalamad, ja teiseks, et inimeste osalus poliitikas oleks igapäevategevus,» ütles ta ning viitas vajadusele kuulata rohkem ka inimeste arvamust.

Tema sõnul on just poliitilise konkurentsi küsimus see, mille puhul ta loodab muutusi. «Kas see toob kaasa mingite uute poliitiliste jõudude väljatuleku, seda ma ei oska öelda. Küll aga on normaalne, et toimub areng, muutus, tuleb midagi uut,» lisas Teder.

Samuti avaldas ta lootust, et inimeste poliitiline aktiivsus ei vaibu. Tema sõnul on kodanikuaktiivsus küll aeglaselt, aga siiski pidevalt arenenud ning ühiskonna võrgustikutunne kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles