Sandor Liive: viis murrangut Eesti energeetikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive oma kabinetis
Eesti Energia juht Sandor Liive oma kabinetis Foto: Raigo Pajula

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive kirjutab protsessidest Eesti energiaturul, mida õige tegutsemise korral on võimalik majanduse ja seeläbi ühiskonna kasuks tööle panna.

Aasta alguses on hea prognoosida kõige tähtsamaid ees ootavaid muutusi. Usun, et energeetika ei ole Eesti ühiskonna probleem, vaid selgroog ja kasvuvõimalus. Leidsin viis olulist teemat, mis 2013. aastal energeetikasektorit tugevalt mõjutama hakkavad.

Esiteks, energiajulgeoleku meistriklass. Eesti sõltub aasta-aastalt üha vähem energiakandjate impordist. 2010. aastal importisime vaid 13 protsenti tarbitavast  energiast  ning oleme sellega Euroopa Liidu vastavas edetabelis ainsana energiat netoeksportiva Taani järel teisel kohal. 2013. aastal väheneb Eesti energiasõltuvus veelgi – tööd alustab Eesti Energia uus Enefit280 õlitehas, mis kahekordistab meie õlitootmise võimekuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles