Riigi avaandmete portaal sai tagasilöögi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Septembris avatud Eesti avaandmete portaalis pole uuest aastast enam võimalik saada mõistlikku ülevaadet kohalike rahanduslikust seisust, kuna andmed arusaadavale kujule viinud rakendus muutus riigile tasuliseks.

Riigi ja Elioni loodud avaandmete andmebaas koondab pidevalt endasse kõigi Eesti 226 omavalitsuse raamatupidamisandmed ja teeb need igaühele nähtavaks. Neli kuud on andmebaasi juures töötanud eraettevõtte Infovara OÜ omal algatusel loodud rakendus Läbipaistev Eesti Omavalitsus (LEO), mis tegi arvudest graafikud ning võimaldas omavalitsuste finantsolukorda omavahel võrrelda.

Aastavahetusel lõppes aga rakenduse aluseks oleva välismaise analüüsitarkvara QlikView litsents ja Infovara LEOd enam tasuta ei paku. Ilma selleta pole andmebaas aga muud, kui 11,3 miljoni rea pikkune kuiv andmejada, millest tähendusliku info saamine nõuab raamatupidaja teadmisi ja tundidepikkust tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles