Valitsus kinnitas õpetajate uued miinimumpalgad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tahvli ees.
Õpetaja tahvli ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kinnitas tänasel istungil põhikooli ja gümnaasiumi õpetajate töötasu alammääraks alates 1. jaanuarist 715 eurot, lisaks nähakse ette täiendavat tasu klassijuhatamise ülesannete täitmise eest.

Määrusega tõuseb noorempedagoogi ametijärguga õpetaja töötasu alammäär 608,18 eurolt ja pedagoogi ametijärguga õpetaja töötasu alammäär 644,04 eurolt 715 eurole.

Senised kõrgemad töötasu alammäärad säilivad vanempedagoogil ja pedagoog-metoodikul ja nende töötasu alammäärad võrreldes kehtiva määrusega ei muutu.

Klassijuhatamise ülesannete täitmise eest nähakse määruses ette täiendav tasu, mille suurus võrreldes kehtiva määrusega muutub noorempedagoogi ametijärguga ja pedagoogi ametijärguga õpetajatel.

Nägemis-, kuulmis-, kõne-, liikumis-, liit- ja intellektipuudega õpilaste riigikooli õpetajate töötasu alammäärad tõusevad noorempedagoogi või pedagoogi ametijärguga õpetajatel samuti 715 euroni, samas ei muutu nende koolide vanempedagoogi ja pedagoog-metoodiku töötasu alammäärad ega ka klassijuhatamise tasu alammäärad.

Klassijuhatamise tasu alammäärad on määruses välja arvutatud senise 10 protsendi alusel konkreetse arvuna.

Määrust rakendatakse tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles