Raju muusikastiiliga käivad kaasas skandaalsed teod

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DefRage’i plaadi «Jackal» kaanekujundus.
DefRage’i plaadi «Jackal» kaanekujundus. Foto: Repro

Sügisel 2011 ostsid kümned ja võibolla sajad tartlased suurte kaupluste parklates CD «Jackal». Samamoodi käis müügitöö mitmes Eesti suuremas linnas. Plaati müüsid Pärnu bändi DefRage noored fännid, osava jutuga poisid ja kaunid tüdrukud. Nad selgitasid, et CD ostja toetab DefRage’i eelolevat Euroopa-tuuri.

      Neil oli tõsi taga ja müügitöö aitas noored vihased muusikud eduteele. Too bänd on valinud tegevuseks järjepideva ratastel oleku. Grungesegust metal’it mängima on see ansambel sõitnud ühest Euroopa linnast teise üllatavalt tihti, nii et vaid Ewert & The Two Dragons andis Eesti bändidest läinud aastal välismaal rohkem kontserte.

      Kas kogemata või meelega on DefRage oma nimele ja rajule muusikastiilile omaselt sattunud pahandustesse. Nii varem Eestis kui ka nüüd raja taga tuuritades. Viimane näide: 15. detsembril ilmunud Tiroler Tageszeitung avaldas loo sellest, kuidas see Eesti bänd ei tahtnud 13. detsembril ühe Innsbrucki öölokaali lavalt lahkuda. Kohale tuli 15 politseinikku.

      Küsimustele selle skandaalse kontserdi ja senise tegevuse kohta vastab DefRage’i kitarrist ja ansambli asutaja Kari Kärner. Intervjuu käis meilitsi.

Niisiis, mis seal Innsbruckis siis juhtus?

Kontserdikorraldaja keelas bändil lavale minna, kuna laulja oli hiljaks jäämas. Ta ise teadis seda hilinemise võimalust ja eelmine päev telefonikõnes ütles, et pole hullu, ise otsustate, mis kell alustate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles