Kurnav Dakar pakub võlu ja valu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksandat aastat Dakaris võistlev Robby Gordon läheb oma Hummeril püüdma ameeriklaste esimest üldvõitu.
Kaheksandat aastat Dakaris võistlev Robby Gordon läheb oma Hummeril püüdma ameeriklaste esimest üldvõitu. Foto: Reuters/ScanPix

Juba viiendat aastat võisteldakse Lõuna-Ameerika mandril, kuhu varem Aafrikas peetud ralli peamiselt turvakaalutlustel pärast 2008. aastal ära jäänud võistlust kolis. Sedapuhku Peruu pealinnas Limas algav võidusõit, mille käigus läbitakse üle 8000 kilomeetri, lõpeb pärast põiget Argentinasse 19. jaanuaril Tšiili pealinnas Santiagos. Põrgulikud olud – kuni 40 kraadini küündiv palavus, suur kõrgus üle merepinna – teevad Dakarist jätkuvalt maailma kõige raskema võistluse.

Dakar on paljudele ennekõike enesetõestamise paik ja seda arvamust jagab ka üks värvikamaid võistlejaid Robby Gordon, kes kuulub kindlalt tänavuste soosikute sekka. «Minu naasmine Dakari rallile tuleb vaatemängule kasuks, sest seda Dakar just ongi – üks suur vaatemäng,» sõnas 43-aastane Gordon, kes on karjääri jooksul võistelnud kõikvõimalikes USA vormeli- ja kereautosarjades.

Nii rooli keerates kui ka sõna võttes jõulist stiili hindava ameeriklase arvele on senise seitsme Dakari ralliga kogunenud küll viis katsevõitu, ent üldarvestuse parimaks on jäänud nelja aasta tagune kolmas koht. Mullu diskvalifitseeriti ta ebaseaduslike tehniliste muudatuste tõttu esikohakonkurentsist aga sootuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles