Reegliteta mees Toomas Hussar

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hittfilmi autor: Toomas Hussar oma lemmikpubis Chicago. Miks just seal? Sest selle pubi teisel korrusel saab vabalt suitsu tõmmata. Või siis mitte - igaüks otsustab ise, ja reeglite kammitsas olla Hussarile ei meeldi.
Hittfilmi autor: Toomas Hussar oma lemmikpubis Chicago. Miks just seal? Sest selle pubi teisel korrusel saab vabalt suitsu tõmmata. Või siis mitte - igaüks otsustab ise, ja reeglite kammitsas olla Hussarile ei meeldi. Foto: Toomas Huik

«Seenelkäik», mis tänaseks juba ka teleekraanile jõudnud, on viimaste aastate menukamaid eesti mängufilme. Selle lavastaja Toomas Hussar ütleb enda kohta, et on ilus, tugev, julge ja tark. Ta ütleb seda väga eneseirooniliselt.


Kes meist ei tahaks elada ja teha ainult seda, mida tahab? Kõik me tahame! Iseasi, mil määral see õnnestub. Ja paraku enamasti ei õnnestu sugugi. 50-aastasel Toomas Hussaril, «Seenelkäigu» välja mõelnud ja idee teoks teinud mehel, on see aga korda läinud.

Vähemasti tundub, et Hussar teeb vaid seda, mida tahab ja millal tahab – ja mida tahab, seda ka teeb. Mõneti paneb see väikeses Eestis imestama, ent samas lisab kindlust: see on võimalik! Väärt tõdemus, millega uut aastat alustada.

Matemaatikat, teoloogiat ja näitekunsti õppinud Hussar on hallile peale vaatamata väga noorusliku kõnepruugiga, mõjub igati positiivse ja elutervena, kuigi nimetab end nikotiinikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles