Rõngu rahvas raevus: omad pätid saagisid maha juba teise jõulupuu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saetud kuusk Rõngus.
Saetud kuusk Rõngus. Foto: Politsei

«Mäletan seda, kui 40 aastat tagasi hõbekuused siia bussijaama kõrvale istutati. Need noorukid saagisid maha puud, mis on juba üheks meie aleviku sümboliks kasvanud,» on Rõngus elav Lembit vihane pättide peale, kes ööl vastu 31. detsembrit otse aleviku südames kaks jämedat kuuske maha saagisid, kirjutab Õhtuleht.

Postimees kirjutas 31. detsembril, et samale öösel kella 3 paiku teatati Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele, et Tartumaal Rõngu alevikus bussijaama juures on ehitud jõulukuusk maha saetud.

Juhtunust teavitas politseid Elektrilevi töötaja, kuna puu oli kukkunud elektriliinidele ja elektrikul tuli see liinidelt likvideerida. Hiljem selgus, et maha oli saetud teinegi kõrvalseisev kuusepuu. Korrarikkumise toime pannud isikud saadi kiiresti kätte. Nad olid alkoholijoobes.

Rüüstatud puid saagivad töömehed on vihased: «Ega siia keegi Tartust tulnud puid maha võtma, oma küla noored mehed.»

Mehed näitavad kohta kännul, kus on selgelt näha mootorsaeketi õline jälg.

«Saemehel jäi ju kett siia kinni ja ta jättis selle põgenedes maha. Tal ka väljaminekud,» muigab Lembit.

Asi võtab aga kurioosse pöörde, kui mehed ütlevad, et mõned aastad tagasi võeti jõulukuusk maha lausa vallamaja ees.

Rõngu vallavanem Priit Pramann lausub, et toona saeti maha siiski mitte kasvav puu, vaid jõulupuuks kohale toodud kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles