Tallinlaste arv ületas 420 000 piiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Toomas Huik

Tallinna elanike arv ületas eile 420 000 piiri, päeva lõpuks elas rahvastikuregistri andmeil pealinnas 420 179 inimest.

Seega registreeris end aasta esimeste päevadega tallinlaseks 349 inimest – 1. jaanuari hommikul oli rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 419 830 elanikku.

Abilinnapea Taavi Aasa hinnangul on tallinlaseks registreerimise aktiivsuse hüppelise kasvu peamiseks põhjuseks asjaolu, et ametlik elukoht Tallinnas tagab tasuta sõidu ühistranspordis.
Kõik rahvastikuregistris Tallinna elanikuna arvel olevad inimesed saavad alanud aasta algusest linna ühtse piletisüsteemi ühissõidukites tasuta sõita.

«See oli paljudele reaalselt Tallinnas elavatele, kuid rahvastikuregistris mingil põhjusel ikkagi mujal asuva elukohaga arvel olevatele inimestele kindlasti veel üks täiendav põhjus, miks oma tegelik elukoht ametlikult registreerida ehk oma elukohaandmed tegelikkusega vastavusse viia,» ütles Aas.

Detsembris kasvas Tallinna ametlik elanikkond rekordiliselt 1248 inimese võrra. Aasta jooksul suurenes Tallinna elanike arv kokku 3686 inimese võrra ning eriti intensiivne oli juurdekasv just aasta viimastel kuudel - viimase kvartali arvele läks ligi kaks kolmandikku aastasest juurdekasvust. Eelmise aasta algul elas rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 416 144 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles