Piltuudis: riigikogu hoones avati Toompea lossi makett

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea lossi maketi avamine riigikogu hoone vestibüülis.
Toompea lossi maketi avamine riigikogu hoone vestibüülis. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas esitles täna riigikogu hoone vestibüülis riigikogu juubeliks valminud Toompea lossi maketti.

«Ühelt poolt aitab makett inimesi, kes siia tööle asunud, suures hoonetekompleksis orienteeruda ning teiselt poolt on see tükike ajalugu: maketi abil saab suurepärase ülevaate sellest, millisel sajandil üks või teine lossikompleksi kuuluv hoone on ehitatud,» vahendas parlamendi pressiesindaja riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnu.

Ratase sõnul on parlamendihooneid tutvustavad maketid paljudes Euroopa parlamentides.

Toompea lossi külastab aastas üle paarikümne tuhande inimese. Ettepanek valmistada teiste parlamentide eeskujul parlamendihoone makett on tulnud paljudelt riigikogu külalistelt. Makett on suureks abiks lossi giididele, kes külalistele Toompea lossi ajalugu ja hoonete paiknemist tutvustavad.

Maketi valmistamisel peeti nõu Eesti Arhitektuurimuuseumi spetsialistidega, kes seda ideed samuti väga vajalikuks pidasid. Toompea lossi maketi valmistas mõõtkavas 1:150 oma ala tunnustatud meister Peet Veimer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles