Euroopa Kohtu kohtunik Uno Lõhmus astub tagasi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Lõhmus
Uno Lõhmus Foto: Sille Annuk

Eestit Euroopa Kohtus esindav kohtunik Uno Lõhmus otsustas astuda tagasi, mistõttu otsib välisministeerium tema asemele uut kohtunikku.

Uno Lõhmus on avaldanud soovi astuda tagasi Euroopa Kohtu kohtuniku ametist käesoleva aasta oktoobri algusest, kinnitati Postimehele välisministeeriumist.

Välisministeerium avaldas tänases lehes teate, et otsitakse Euroopa Kohtu kohtuniku kandidaati. Sooviavaldusi oodatakse kuni 1. veebruarini.

Euroopa Kohtu kohtuniku ametiaeg kestab kuus aastat. Lõhmus on Euroopa Kohtu kohtunik juba alates 2004. aasta 11. maist, mil ta andis ametivande. 2009. aasta 22. jaanuaril nimetas valitsus ta uuesti Eesti esindajaks Euroopa Kohtus.

Toonane justiitsminister Rein Lang ütles 2009. aastal, et tema toetas Julia Laffranque'i kandidatuuri, kuid valitsusele ettepaneku teinud komisjonis sai Lõhmuse kasuks otsustamisel kaalukeeleks riigikohtu esimehe Märt Raski arvamus. Rask küsis arvamust ka riigikohtu üldkogult, kus viidi läbi salajane hääletus, selgitas Lang.

Euroopa Kohtus on üks kohtunik iga liikmesriigi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles