ERMi uue hoone ehitab 47 miljoniga Fund Ehitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi Kinnisvara ASi juhatus kinnitas eile Eesti Rahva Muuseumi (ERM) peahoone ehitajaks OÜ Fund Ehitus. Nelja pakkuja seast välja valitud ettevõte lubas hoone valmis ehitada 47 596 998,36 euro eest, millele lisandub käibemaks.

Hankeleping on kavas sõlmida jaanuari lõpus pärast riigihangete seaduses sätestatud ooteaja möödumist ja ehitusega alustada märtsis. Hoone peab valmima 2015. aasta lõpuks, millele järgneb sisustamine, muuseumi kolimine ja püsinäituste rajamine. ERMi uus hoone on plaanis avada külastajatele 2016. aasta lõpus.

Hoone projekt valmis aastatel 2007–2012. Arhitektuurse projekti koostas SARL D’Architecture Dorell Ghotmeh Tane koostöös HG Arhitektuur OÜ, Kino OÜ ja Pille Lausmäe Sisearhitektuuribüroo OÜga. Hoone ehitusprojekti insenertehnilised osad koostas ja peaprojekteerija ülesandeid täitis EA Reng AS koostöös IB Aksiaal OÜga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles