Väärkoheldud lapsed jõudsid tagasi koju

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahetult enne jõulupühi sai kiirabi väljakutse Saue valda Tuula külla – 30. aastates mees, pea puruks kukutud, purupurjus. Ei midagi erilist, võiks öelda, tavapärane pühadeaegne lugu. Kui kiirabi aga kella viie ajal öösel kohale jõudis, leiti sündmuspaigalt ka kaks väikest last, viiene ja kahene. Veritseva peahaavaga mees vedeles voodis, mis oli enam-vähem ka ainuke mööbliese korteris – lapsed paterdasid keset ööd paljajalu ringi.

Kiirabiarst Mare Liiger meenutab, et kõige enam ehmatas teda see, et põrandal vonkles kulunud elektrijuhe, mõnes kohas isoleeriga kinni mässitud, mõnes kohas aga ka täitsa paljas – oleks lapsed sinna peale astunud, võinuks nad saada surmava elektrilöögi. Kui pisem hakkas virisema, et tahab süüa, oli mees vanemale lapsele verise lutipudeli andnud ja käskinud köögis pudeli vett täis lasta. Kokkuvõttes šokeeriv pilt, kuidas veedetakse jõule mõnes Eesti kodus.

Mare Liiger on emotsionaalne inimene ja värve kokku ei hoia, kõigest sellest kirjutas ta detailselt mõni päev hiljem ka oma blogis. Blogi kommentaarides läkski vana aasta paaril viimasel päeval lahti tuline arutelu, kus sõna võtsid nii arstid, sotsiaaltöötajad, politsei, lõpuks isegi sotsiaalminister Taavi Rõivas. Asjaliku arutelu kõrval oli ka omavahelist süüdistamist, kelle tegemata töö tõttu lapsed sellisesse olukorda sattusid ja kuidas erinevad ametkonnad omavahel suheldud ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles