Vargad viisid tuntud purjetaja 20 aasta töö

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad lõhkusid majja pääsemiseks akna.
Vargad lõhkusid majja pääsemiseks akna. Foto: Reporter.ee

Tuntud purjetaja ja ansambel Ruja kunagise bassimehe Tiit Haagma majast varastati arvuti, milles 20 aasta jooksul kogutud info purjetamise kohta.

«Vargapoisid lõid meil siin akna sisse ja viisid ära ainult ühe arvuti,» rääkis Reporter.ee'le Haagma, kelle sõnul oli pere kodust eemal vaid paar tundi.

Haagma sõnul ei ole arvuti ise eriti väärtuslik, aga seda andmebaasi, mis seal sees on, tahaks ta tagasi.

«Seal on Eesti purjetajate purjeandmebaas, mis kogu aeg täieneb, siis on seal mu proua diplomitöö õppematerjalid ja mu firma raamatupidamine läbi aastate,» loetles Haagma.

Haagma loodab, et vargapoiss toob arvuti ise tagasi.

«Ma võin talle uue arvuti osta, mul on seda andmebaasi väga vaja,» ütles Haagma. «Leidku ise vahend, kuidas ta selle tagasi toob, kui mind näeb.»

Kuigi näib, nagu oleks vargad viimasel ajal märksa aktiivsemaks muutunud, kinnitab Põhja prefektuuri kriminaalosakonna komissar Priit Pärkna, et olukord hullemaks muutunud ei ole.

«Läbi aegade on see, et mõned kuriteo liigid mingi hetk tõusevad, siis jälle langevad - see on ka praegu täpselt niimoodi,» märkis Pärkna. «Ma ei rõhutaks seda, et meil oleks väga hull olukord.»

Kõige tähtsam on vargusest teatada politseisse, omakohus võib ohvrile endale saatuslikuks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles