Seeder soovitab kolida kolmteist riigiasutust Tallinnast välja

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder saatis seoses Ida-Viru tegevuskava uuendamisega regionaalminister Siim Valmar Kiislerile kirja, kus ta tegi ettepaneku kolida 13 riigiasutust Tallinnast välja.

Seeder märkis oma kirjas, et riigi esindatuse suurendamine on vajalik kõikides Eesti maakondades. «Teen mõned ettepanekud riigiasutuste ja -äriühingute üleviimiseks Tallinnast maakondadesse, mida pean regionaalpoliitilistest eesmärkidest tulenevalt elementaarseks. Kuigi ettepanekud on süsteemselt ette valmistamata, leian, et on viimane aeg otsuste langetamiseks.»

Seeder nentis, et enamik põllumajandusministeeriumi valitsemisala asutustest asub väljaspool Tallinna, lisaks on ministeerium säilitanud haldusala ametite teenindusbürood kõikides maakonnakeskustes. «Selline poliitika on end igati õigustanud,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles