Kohus arutab Kuusiku küla mõrva kinniste uste taga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vara vallas 2011. aasta novembris toime pandud mõrvas süüdistatavad Erki Lajal (vasakul) ja Kristo Raud esitasid kohtule taotluse kuulutada protsess kinniseks, mille õigusemõistja lähedaste säästmiseks ka rahuldas.
Vara vallas 2011. aasta novembris toime pandud mõrvas süüdistatavad Erki Lajal (vasakul) ja Kristo Raud esitasid kohtule taotluse kuulutada protsess kinniseks, mille õigusemõistja lähedaste säästmiseks ka rahuldas. Foto: Sille Annuk

Eile tõid politseinikud arestimajast kohtupinki Erki Lajali (20) ja Kristo Raua (23), kes süüdistuse järgi tapsid julmal viisil 1985. aastal sündinud mehe. Nende ohver oli Kristo Raua vend, kelle surnukeha põletati taluhoovi tehtud lõkkes. Kõik see leidis aset Vara vallas Kuusiku külas.

On raske ette kujutada, millised võisid olla inimestevahelised suhted, kui nende lahendamiseks võeti appi kirves. Suhtedraama detailid jäävad vähemalt esialgu avalikkuse eest varju, sest kohus kuulutas mõrvaprotsessi kinniseks.

Peale nende kahe said süüdistuse veel kaks inimest. Prokuratuur süüdistab Karli Treialit (29) kuriteo varjamises ning Ege-Rita Uibost (21) kuriteost teatamata jätmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles