Geoloog kogub liiva ja kive kogu maailmast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geoloogiamagister ja loodusfotograaf Siim Sepp istub oma liivakogu keskel, käes pisike liivakell. Selles niriseva kvartsliiva vanuseks hindab ta lähemalt uurimata miljon kuni miljard aastat.
Geoloogiamagister ja loodusfotograaf Siim Sepp istub oma liivakogu keskel, käes pisike liivakell. Selles niriseva kvartsliiva vanuseks hindab ta lähemalt uurimata miljon kuni miljard aastat. Foto: Lauri Kulpsoo

Kui Siim Sepp (30) oli veel väike poiss, kogus ta kommipabereid, pudelisilte ja plekist joogipurke nagu lapsed ikka. Tudengina hakkas ta kollektsioneerima kivimeid ja liivasid ning on jõudnud sellel alal Eestis tippu.

Tema kuueaastane tütar Säde ja kaheaastane poeg Hüüp mängivad meelsasti liivaga. Kuid mitte toas Tähtvere tänavas, kus nende isa Siim hoiab liivakollektsiooni umbes meetrikõrguses sahtlitega kapis.

Kui ta fotograafi soovil ja abil kõik sahtlid elutoa põrandale välja tõstis ning ringi enda ümber laotas, tekkis ilus värvikirev pilt. Nagu selgus, ei ole liiv ainult kuldkollane, punakas ja helevalge, mida Eestis võib enamasti näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles