Tulevikuauto välistab liiklusõnnetused

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota arendab liiklusõnnetusi vältivat autot.
Toyota arendab liiklusõnnetusi vältivat autot. Foto: kaader Toyota videost

Consumer Electronics Show’ (CES) eel esitles Toyota enam-vähem iseseisvalt sõitvat auto­t. Arenduse eesmärgiks ei ole mitte lihtsalt mugav auto, mida juhtima ei peagi, vaid auto, mis suudaks liiklusõnnetused välistada.

Nii on Toyota lisanud seeriatootmises olevale Lexusele hulga kaameraid ja sensoreid, mis jälgivad nii auto ümber kui ka sees toimuvat. Samuti oskab tulevikutehnoloogiast pungil auto suhelda teiste autodega.

Tehnoloogia ja lahendused pole veel müügiküpsed, kuid näitavad valdkonna kiiret arengut ja autode aina turvalisemaks muutumist. Oxfordi ülikooli professor Paul Newmann rõhutab, et arvutid ja muu nutikas tehnoloogia aitab õnnetusi vältida, kuna arvutite tähelepanu ei saa kõrvale juhtida. Samuti saab erinevate sensorite abil luua süsteeme, kus tänu arvuti suurele arvutamiskiirusele analüüsitakse tohutut hulka andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles