New York Times võidutses Pulitzeri ajakirjanduspreemiate jagamisel

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulitzeri preemia kuldmedal.
Pulitzeri preemia kuldmedal. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide ajaleht New York Times võitis eile toimunud Pulitzeri ajakirjanduspreemiate jagamisel kolmandiku preemiatest. 


USA üks pikemate traditsioonidega väljaanne võitis kokku viis auhinda, muu hulgas ka pommuudise, uuriva ajakirjanduse ja rahvusvahelise reportaaži kategoorias, vahendas AFP.

Pommuudise preemia tõi ajalehele seksiskandaal, mis viis New Yorgi kuberneri Eliot Spitzeri tagasiastumiseni. New York Times avaldas artikli, mille kohaselt demokraatide erakonda kuuluv Spitzer tellis prostituute, kuigi paari aasta taguses valimiskampaanias lubas ta New Yorgis läbi viia eetilisi uuendusi.

Uuriva ajakirjanduse kategooria võitis David Barstow lugu erukindralitest, kes väidetavalt töötasid sõltumatute meediaanalüütikutena, kuid tegid jätkuvalt koostööd Pentagoniga.

Rahvusvaheline reportaaži auhinna tõid ülevaatlikud lood USA terrorismivastasest võitlusest ning üldisest olukorrast Pakistanis ja Afganistanis.

New York Timesi peamised konkurendid Washington Post ja Los Angeles Times napsasid mõlemad kõigest ühe auhinna. Viimane võitis auhinna parima reportaaži eest ja pealinna väljaanne pälvis parima arvamusloo preemia, teatas Pulitzeri preemia koduleht.

Miami Heraldi fotograafi Patrick Farrelli pildid Haiti purustustest pärast orkaani Ike ja troopilisi torme võitsid parima uudisfoto auhinna.

St. Petersburg Timesi ajakirjanik Lane DeGregori sai parima kaastöö preemia.

Pulitzeri preemiate jagamisele pani aluse Ungari päritolu USA ajakirjanik Joseph Pulitzer ning esimesed preemiad anti välja 1917. aastal. Tänavu anti Pulitzeri auhind välja 93 korda, esimest korda said kandideerida ka online-väljaanded, mis ühtegi täistabamust aga auhindade jagamisel ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles