Termomeetri ostmine sarnaneb auto valimisega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas asuva Apteek1 juhataja Kersti Vahtramäe sõnul vastavad kõik apteekides müügil olevad termomeetrid kvaliteedinõuetele, sõltumata nende hinnatasemest.
Tallinnas asuva Apteek1 juhataja Kersti Vahtramäe sõnul vastavad kõik apteekides müügil olevad termomeetrid kvaliteedinõuetele, sõltumata nende hinnatasemest. Foto: Toomas Huik

Erisugustel termomeetritel on kõigil üks ja sama funktsioon, hinnaerinevust põhjustavad aga lisafunktsioonid.

«Tegelikult mõõdavad kõik termomeetrid täpselt, kui neid õigesti kasutatakse,» on Tallinna kesklinnas asuva Apteek1 juhataja Kersti Vahtramäe veendunud. Seetõttu soovitab ta kõigil enne uue termomeetri kasutuselevõttu selle kasutusjuhend läbi lugeda. «Meil on küll olnud juhtumeid, kus inimene tuleb ja paneb digitaalse termomeetri letile, et see ei näita õigesti, aga tegelikult tuleb välja, et ta lihtsalt ei osanud sellega mõõta,» tõdeb proviisor.

Üldlevinud eksiarvamus on, et digitermomeetri puhul piisab sellest, kui oodata ära esimene helisignaal. Tegelikult tuleb proviisori sõnul hoida neidki kaenla alla umbes viis minutit, kui soovitakse täpset tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles