Ajaraiskamine ja ülemuste ülbus vähendavad rahulolu ajateenistusega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseressursside ameti pea­direktor Kairi Rikko.
Kaitseressursside ameti pea­direktor Kairi Rikko. Foto: Liis Treimann

Eile avaldatud uuringu järgi jäi 69 protsenti ajateenistuse läbinuist oma teenistusajaga rahule. Vähem või rohkem rahulolematuid oli 30 protsenti, põhjustena nimetati ajateenistuse organiseerimatust ja ülemuste üleolevat suhtumist ajateenijatesse. «Suuri üllatusi uuring ei paku, trend on stabiilne,» ütles kaitseuuringute keskuse vanemteadur Juhan Kivirähk.

Uuringust «Arvamused kaitseväest enne ja pärast ajateenistust» selgus, et oma mõju oli kogemuse hindamisel ka selles, millise eelhäälestusega riiki teenima mindi. «Nende rahulolu ajateenistusega, kes läksid ajateenistusse hea meelega, kohusetundest, on suurem, üle 75 protsendi, aga ka neist, kes läksid sinna vastumeelselt, jäid pooled ajateenistusega rahule,» nentis Kivirähk.

Rahulolematutest häiris 43 protsenti ajateenistuse organiseerimatus ja ajaraiskamine, ülemuste ebapädevuse ja üleoleva suhtumise ajateenijatesse märkis ära 36 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles