Kust jookseb taluvusepiir?

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney tenniseturniiril tuleb mängijatel lisaks vastasele võidelda ka kuumusega. Caroline Wozniacki jahutas end geimide vahel jäärätikute, külma joogi ja ventilaatori abil.
Sydney tenniseturniiril tuleb mängijatel lisaks vastasele võidelda ka kuumusega. Caroline Wozniacki jahutas end geimide vahel jäärätikute, külma joogi ja ventilaatori abil. Foto: AFP/SCANPIX

Tippsportlased peavad suutma kohaneda ka ekstreemsetes oludes, olgu metsikus kuumuses või krõbedas külmas.  

«Kraadiklaasi järgi on väljas 40 kraadi ringis sooja, aga tundub, nagu oleks 50 – nii palav! Jalad kuumavad ja selline tunne on, et pea kohe plahvatab,» kommenteeris endine maailma esireket Jelena Jankovic Sydneys peetava tenniseturniiri 2. ringi järel väljakul valitsenud olusid. «Spordijooki juues on tunne, nagu jooksid teed, sest ka see on kuum. Täiesti ebainimlik. Aga vähemalt oleme kõik elus, see on kõige tähtsam.»

Kuigi tennisistid peaksid olema harjunud, et iga hooaja alguses tuleb neil Austraalias palavusega hakkama saada, on neilgi kuskil piir ning Sydneys sai see paljude jaoks ületatud, kui keset mängupäeva näitas kraadiklaas 41,1 kraadi sooja. «Ilm on tennisemängimiseks liiga palav,» pahandas maailma edetabelis 4. real paiknev poolatar Agnieszka Radwanska. «Raskustes pole mitte üksnes mängijad, vaid ka pallilapsed ja pealtvaatajad. Eelistaksin pigem seda, et mängudega alustataks alles kell 11 õhtul, kui õhk on jahedam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles