Kiisler: kiirabireform on toimunud ülepeakaela

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Regionaalminister Siim Kiisler leidis maavanemate ja terviseameti esindajatega peetud nõupidamisel, et kiirabivõrgu ümberkorraldamine on toimunud kiirustades.

«Kiirabibrigaade tuleb juurde ja kiirabi hakkab kiiremini inimesteni jõudma, see on kõige olulisem. Küll aga on need muudatused halvasti ette valmistatud, see on toimunud ülepeakaela ja ilma teisi osapooli kaasamata,» ütles Kiisler ja lisas, et plaanitavad muudatused tulid üllatusena nii päästeametile, kriisireguleerijatele kui ka maavanematele.

Samas ei pea Kiisler põhjendatuks iga hinna eest maakonnapiiridest kinni hoidmist kiirabitöö korraldamisel. «Kui aja jooksul on rahvastiku paiknemine muutunud ja inimesi on võimalik senisest paremini ja kiiremini teenindada, siis mingist kunstlikust administratiivpiirist lähtumine ei ole kindlasti mõistlik,» leidis Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles