Südalinnas elektriautoga enam tasuta parkida ei saa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautod.
Elektriautod. Foto: Liis Treimann

Alates selle aasta algusest muutus liikluskorraldus Tallinna südalinnas ning sellega seoses kadus seal ka võimalus elektriautot tasuta parkida.

Tallinna transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn selgitas Postimehele, et linnavolikogu eelmise aasta 20. detsembril vastu võetud määruses on kogu linn ametlikult jagatud kolmeks tasulise parkimise alaks – vanalinnaks, südalinnas ja kesklinnaks. Ka varem räägiti südalinna alast, kuid endises määruses seda otseselt kirjas ei olnud. Oli kesklinn, mille ühes osas kehtis kõrgendatud parkimistasu. Nüüd muudeti asi selgemaks.

Pärn rõhutas, et kesklinna alal kehtib ka praegu elektriautodele parkimistasu vabastus. Tallinnas on registreeritud 156 elektrisõidukit ning südalinnas asub umbes 700 tasulist parkimiskohta. Sealse parkimiskoormuse vähendamiseks otsustatigi elektirmobiilidelt tasuta parkimise võimalus ära võtta.

Samas kehtib ka südalinnas elavatele elektriautode omanikele see tingimus, et nad saavad vastava avalduse tegemisel soodustingimustel oma sõidukit ühes või teises tasulise parkimise tsoonis hoida. Selleks peab inimene vähemalt kaks kuud olema südalinna sisse kirjutatud.

Pärn mainis, et lähipäevil väljastab transpordiamet ametliku info Tallinna 11 tasulise parkimistsooni kohta ning siis antakse ka teada, et elektriautodel ei ole enam südalinna alal tasuta parkimise õigust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles