Silver Kuusik: ärimees ja ülikoolilinn

, Tartu linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Kuusik
Silver Kuusik Foto: SCANPIX

Tartu võimud on läbi aegade teinud nii valutuid, valulisi kui ka eriti valusaid poliitilisi valikuid ning otsuseid. Üks selliseid on olnud linna ühistranspordisõlmedega seotu. Lennu-, raudtee- ja bussijaam peaksid olema linna visiitkaardid, vahest isegi kõige tähtsamad. Saabub ju suur osa nii meie oma riigi kui ka välismaiseid inimesi Tartusse just bussi-rongi-lennukit kasutades.

Üks tähtsaid transpordisõlmi, Tartu maaliinide bussijaam, asub Tartu kesklinnas avaturu kõrval, Soola ja Turu tänava ning Võidu silla vahel. Vana bussijaam lammutati kümmekond aastat tagasi, et teha ruumi Tasku kaubanduskeskusele, Emajõe ärikeskusele ja Dorpati hotellile. Kõik need rajatised kuuluvad teatavasti suurärimees Neinar Selile.

Omaenda Tartus veedetud kahekümne üheksa eluaasta jooksul pean linnavõimude üheks halvimaks otsuseks just vana bussijaama lammutamist ja selle asendamist kingakarbiga Tasku keskuse külje all. Meie kingakarp on sama suur nagu Rakvere bussijaam – aga mõelge, kui palju suurem on Tartu võrreldes Rakverega! Valminud bussijaama kirusid toona mõlemad seda kasutavad pooled – nii reisijad kui ka bussijuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles