Aavo Kärmas: võluvitsa võimupiirid

, Eesti Posti juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Kärmas.
Aavo Kärmas. Foto: Mihkel Maripuu

Nii nad siis avasidki meie elektrituru. Terve eelmise nädala teise poole saime lugeda, kuidas Eesti on Põhjamaade kalleima elektriga riik ning kuivõrd elektriturg on ikka avatud. See sunnib küsima, kas konkurents on selline võluvits, millena seda meile kujutatakse.

Turu avamise mõju nii klientidele kui ka teenusepakkujatele on pikaajalisem. Need otsused, mis praegu tunduvad paljudele arusaamatud, võivad pikemas perspektiivis osutuda ainuõigeks. Selge on see, et senine turuvalitseja kaotab oma turuosa. Iga hetk võib turule tulla keegi, kes pakub midagi uut.

Eesti oli Euroopas esimeste seas, kes 2009 oma postituru avas, alates selle aasta algusest on oma turud avanud kõik ELi riigid. Oma töös puutun konkurentsiga kokku iga päev. Me oleme paratamatult sunnitud oma teenused ja tooted kohandama kitsamalt Põhjamaade ning laiemalt vähemasti Euroopa vajaduste ja ootustega. Baltikumist on saanud meie koduturg. Meie konkurendid ei ole enam ammu Eestist, vaid teiste riikide posti- ja logistikaettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles