Ajateenistust peavad vajalikumaks selle läbinud noored

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid õppusel Kevadtorm 2008.
Eesti sõdurid õppusel Kevadtorm 2008. Foto: Priit Simson

Ajateenistust peavad mõnevõrra vajalikumaks need noormehed, kes on ajateenistuse juba läbinud.

Ajateenistuse läbinutest pidas seda kindlasti vajalikuks 37 protsenti ning kutsealustest 31 protsenti, selgub uuringust «Arvamused kaitseväest enne ja pärast ajateenistust».

Seisukohad ajateenistuse läbimise vajalikkuse suhtes on aastate lõikes olnud stabiilsed, kõikudes vaid statistilise vea piires.

Suhtumises naiste ajateenistusse on olnud muutused suuremad. Tulenevalt selle võimaluse seadustamisest on aga muutunud ka küsimuse püstitus ise. Aasta tagasi vastas küsimusele «Kas ajateenistuskohustus peaks laienema ka naistele?» kindlasti või pigem jaatavalt 14 protsenti küsitletutest.

Kuna lähiajal saab võimalikuks neidude vabatahtlik ajateenistus, oli tänavu seatud küsimus teisti. Seda, et ajateenistus peaks olema ka naistele kohustuslik, arvas kõigest 5 protsenti kutsealustest ja reservväelastest, kuid ka vastupidisel seisukohal, et naised ei peaks üldse ajateenistuses osalema, oli vaid 18 protsendi küsitletutest.

Seadusliku aluse naistele ajateenistuse läbimiseks annab 1. aprillil jõustuv kaitseväeteenistuse seadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles