Galerii: politsei uurib Szolnoki tulekahju tagamaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju jäljed Szolnoki keskuses.
Tulekahju jäljed Szolnoki keskuses. Foto: Uwe Gnadenteich

Kuigi päästeteenistus sai eile öösel teate Mustamäel Szolnoki peatuse juures toimunud plahvatusest ja sellele järgnenud tulekahjust, ei kinnita plahvatuse versiooni ükski ametnik.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Rannajõe sõnul kontrollitakse kriminaalmenetluse käigus ka plahvatuse versiooni. Ta lisas, et menetlus algatati karistusseadustiku paragrahvi 203 põhjal, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist, kui sellega on tekitatud oluline kahju.

Politsei pressiesindaja teatel peaks selle paragrahvi alla mahtuma ka plahvatus, kuid midagi kindlamat ei soovi ta öelda. Kindel ongi praegu vaid see, et päästeteenistuse eksperdid sõelusid mitu tundi tulekahjukoha kõrval rämpsu. Kas ja mida sealt leiti, jääb uurimise huvidele viidates saladuseks.

Tulekahju tõi tööd ka Tallinna Vee meestele. Nimelt hakkas ühest kaevust hommikul ohtralt vett välja tulvama. «Meie dispetšer käis kohal, sest päästeamet soovis kustutustööde ajaks veesurve tõstmist. Kustutustööde ajal aga tekkis kõrvalkaevu torusse mõra, mille meie spetsialistid sulgesid kohe avariimuhviga,» selgitas Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff.

Tulekahju, millele väidetavalt olevat eelnenud plahvatus, tekkis eile hilisõhtul Szolnoki peatuse kaubanduskeskuse selles osas, kus paiknes Kaukaasia pubi Izmir. Majas asuvad veel Comarketi kauplus ja juuksurisalong, mis mõlemad jäid täna suletuks. Päästeameti pressiesindaja kinnitusel sai kaupluse sisemus vee- ja suitsukahjustusi. Samuti oli purunenud kaupluse ukseklaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles