Ilves: Eesti ja Soome peaksid oma e-teenused ühitama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves küberkonverentsi avakõnet pidamas
President Toomas Hendrik Ilves küberkonverentsi avakõnet pidamas Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves pakkus välja, et Eesti ja Soome saaksid mõlemad kasu oma e-lahenduste ühitamisest.

«Kui Soome kasutaks Eestiga ühildatavaid e-lahendusi, siis tõuseks sellest ühine kasu. Näiteks digitaalse allkirja ja digiretsepti kasutamisest üle riigipiiride võidaksid kõik osapooled,» ütles president Toomas Hendrik Ilves täna Helsingis kõrgetasemelise küberkonverentsi CyberStrat avakõnes.

President Ilvese hinnangul võiks tulevikus meie e-teenuste alane koostöö toimida ka Rootsi ja Taaniga: «Põhjamaade edukas e-alane koostöö oleks eeskujuks kogu Euroopale ning meie ühiseks eesmärgiks võiks olla Euroopa-ülene X-tee.»

Eesti riigipea tutvustas rahvusvahelise küberjulgeolekukonverentsi CyberStrat avakõnes Eesti e-lahendusi ning Eesti küberjulgeolekualast kogemust, ühtlasi kutsudes Soomet ühinema NATO küberkaitsekeskusega Tallinnas.

Soome digivaldkonna tippeksperdid arutavad Helsingi konverentsil CyberStrat, kuidas pöörata kübermaailma ohud ettevõtete konkurentsieelisteks ja strateegilisteks varudeks.

Konverentsil räägivad oma kogemustest ja vaatenurkadest ka Columbia Ülikooli professor ja menukirjanik Misha Glenny, ajalehe Helsingin Sanomat peatoimetaja Mikael Pentikäinen, digitaalsele kohtuekspertiisile spetsialiseerunud Tomi Tuominen ja Soome sõjateaduste doktor Jarno Limnéll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles