Lohusalu lahelt alustati reostuse kokkukorjamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlireostus.
Õlireostus. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Täna Lohusalu lahel piirivalve poolt avastatud naftareostust on asutud likvideerima. Tööd on plaanis teha pimedani ning jätkata hommikul.


Lohusalu lahe rannalt naftasaaduse tükkide koristamist on alustanud kaheksa reservpäästerühma liiget ning üks vabatahtlik, teatas Põhja-Eesti päästekeskus.

Rannal on kohal ka esindajad Põhja-Eesti päästekeskusest ja Keila vallavalitsusest. Vabatahtlike käsutuses on kaks ATVd Põhja-Eesti päästekeskuse Mustamäe komandost.

Piirivalve esindajate töö on tänaseks lõppenud, hommikul alustab Paldiski piirivalvekordoni toimkond olukorra kaardistamist. Piirivalve reostustõrjelaev Kati ja piirivalvekaater pöördusid tagasi sadamatesse. Lohusalu ja Lahepera lahtedel võimalikke reostuslaike merest ei avastatud.

Tänane töölõik hõlmab umbes viie kilomeetri pikkuse rannalõigu puhastamist. Homme hommikul jätkatakse reostuse koristamist ning kaardistamist Lohusalust Türisalu panga suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles