Läti ekspresidendi partei trotsib tagasihoidlikku toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti endine riigipea Valdis Zatlers ei soovi arutada küsimust, kas tema partei võiks tegevuse lõpetada.
Läti endine riigipea Valdis Zatlers ei soovi arutada küsimust, kas tema partei võiks tegevuse lõpetada. Foto: Reuters/ScanPix

Läti Reformierakond, mis 2011. aasta valimistel endise presidendi Valdis Zatlersi nime ja puhtama poliitika lubamise toel musta hobusena seimi jõudis, otsustas hoolimata vahepeal järsult vähenenud toetusest minna maikuistele kohalikele valimistele iseseisvalt, mitte nimekirjas mõne teise erakonnaga.

Oma kandidaadi Riia linnapea kohale loodab Reformierakond teatavaks teha tuleval nädalal, sest 3. jaanuaril kukuti selles läbi – partei Riia osakonnas ei saadud kvoorumit kokku. Erakonnal ebaõnnestus hiljuti ka katse tuua parteis muutusi juhtima endine presidendi kantselei ülem Martins Bondars – ta keeldus erakonnaga liitumast.

Reformierakond asus sel nädalal siiski täitma lubadusi oma struktuurimuudatuste osas. Lähtudes põhimõttest, et edaspidi peab üks inimene parteis korraga vaid üht ametikohta, astus praegune erakonna ja ka selle parlamendifraktsiooni juht Zatlers seimirühma liidri kohalt tagasi. Tema asemele valiti Vjaceslavs Domb­rovskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles