Budõlin tahab judole uut elu sisse puhuda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Budõlin (keskel) tahab saada täiskasvanute koondise peatreeneriks. Pildil teeb ta trenni Jevgeni Salejeviga.
Aleksei Budõlin (keskel) tahab saada täiskasvanute koondise peatreeneriks. Pildil teeb ta trenni Jevgeni Salejeviga. Foto: Liis Treimann

Mullu suvel Londoni olümpia ajal 55. sünnipäeva tähistanud teenekas judotreener Aavo Põhjala on koondise eesotsas olnud 1983. aasta lõpust ehk tänavu täituks tal 30 aastat. «See on ikka hullumeelselt pikk aeg,» nendib Põhjala, kes on oma õpilastega käinud kuutel olümpiamängudel.

Uuest aastast ehk 1. jaanuarist lõppes Põhjala leping ning Eesti Judoliit kuulutas selle nädala alguses välja konkursi peatreeneriametisse uue inimese leidmiseks, kandideerida on võimalik 1. veebruarini. «Ma ei ole veel midagi otsustanud, natuke mõtisklen, kaalun kõiki poolt- ja vastuargumente, aega ju on,» tunnistab Põhjala, kes ei ole endas veel selgusele jõudnud, kas tahaks üldse ametis jätkata. «Mingi sisemine tahtmine ikka veel on, sellepärast mõtlengi jätkamisele. Kui midagi pole, siis ei mõtleks ka.»

Oma kandideerimist kinnitas aga Põhjala endine õpilane, 2000. aasta Sydney olümpial pronksmedali võitnud Aleksei Budõlin, kes usub, et Eesti judo vajab muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles