Ministeerium soovib arendada Eesti kaitsetööstust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe soomukite kolonn.
Kaitseväe soomukite kolonn. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseministeerium ja Kaitsetööstuse Liit tahavad ühiselt arendada Eesti kaitsetööstust ning sõlmisid selleks koostöömemorandumi.

Koostöö puudutab Eesti kaitseväe vajadusi, rahvusvahelisi hankeid ning teadus- ja arendustegevust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tanke Eestis tänapäeval ei toodeta, kuid Andover Trailersi Tallinna tehases valmivad tankiveo treilerid, mida tarnitakse Suurbritannia armeele ning mis on saanud tuleproovi Afganistanis.

Eestis valmistatakse sõjaliseks otstarbeks ka elektroonikat ning moderniseeritakse välismaalt hangitud relvastust.

«Suurem osa relvadest, mis on praegu hangitud Iisraelist ja abi korras saadud Rootsist, on moderniseeritud Eesti firmade poolt,» ütles õhuväe ülem, brigaadikindral Valeri Saar.

Kaitseväe vajadused hõlmavad aga ka hoopis tavapärasemaid hankeid, alates saabastest ja lõpetades ehitusega. Vajaduste ja pakkumise koordineerimisele ongi eile allkirjastatud memorandum suunatud ning memorandumi esimene konkreetne tulemus peaks olema alalise koostöökomitee loomine ministeeriumi ja tootjate vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles