Saaremaal saadetakse viimasele teekonnale Prits Liblik

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinatalitus toimub Salme rahvamajas
Leinatalitus toimub Salme rahvamajas Foto: Erakogu

Saaremaal Salme vallas saadetakse täna viimasele teekonnale Saaremaa spaahotellide omanik ja Salme vallavolikogu esimees Prits Liblik.

Leinatalitus toimub Salme rahvamajas, kus on teiste seas kohal president Arnold Rüütel, Villu Reiljan, Ain Seppik ja Vjatšeslav Leedo. Paljudel hoonetel, sealhulgas nii rahva- kui vallamajal, on heisatud leinalipp.

Liblik sündis 1944. aasta 9. novembril Oldenburgi linnas Saksamaal. Ta lõpetas Tihemetsa sovhoostehnikumi ja põllumajandusakadeemia ning töötas pärast seda Saaremaa autobaasis autojuhina, Saare Kaluris automajandi juhataja asetäitjana, Sõrve sovhoosi peainseneri ja direktorina ning ATK esimehena.

Hiljem juhtis ta Saare Tootjate Liitu, Valjala Söödatehase ASi nõukogu ja kuni viimase ajani ka Salme vallavolikogu. Libliku eestvõttel on Saaremaale rajatud spaahotellid Saaremaa Valss, Meri, Rüütli ja külalistemaja Merineitsi. Liblik suri lõppenud aasta 23. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles