Galerii: noored koostasid riigikogus turvalise internetikasutuse seadust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teaduskeskus AHHAA korraldas riigikogus Eesti esimese rahvusvahelise noorte teadusparlamendi istungi, kus poolsada Eesti ja Läti gümnaasiumide noorsaadikut töötavad välja turvalise internetikasutuse seaduse.

«Midagi põhjapanevat kokku ei kirjutata, aga põhimõte on selles, et kuna see teema puudutab noori kõige rohkem, siis küsime neilt, kuidas nende arvates võiks seda reguleerida,» selgitas teadusparlamendi projektijuht Annika Vesselov Postimehele enne istungit.

Tema sõnul on teema märksõnadeks kiusamine ja turvalisus ja see, mida internetis välja öelda.

«Näiteks, kui paned endast pildi üles ja viie aasta pärast kandideerid tööle, siis sa ei saa seda enam maha,» tõi Vesselov välja. «Noorte teadusparlamendi idee on panna noored arutama, kuidas internetis leitavasse infosse kriitiliselt suhtuda ning panna nad mõtlema seal leiduvate ohtude ja võimaluste üle.»

Läbi interaktiivse osalusmängu Decide panevadki gümnasistid kokku seaduse, mis aitaks noortel turvaliselt Internetti kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles