Tallinna piletisüsteemi turvalisus uurimise all

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest. Foto: Toomas Huik

Andmekaitse inspektsioon (AKI) alustas järelevalvemenetluse Tallinna ühiskaardi andmekogu turvalisuse väljaselgitamiseks. Inspektsioon ei nõustu andmekogu kooskõlastama enne, kui transpordiamet on kõrvaldanud kõik ebakõlad.

AKI hinnangul on süsteemis ikka veel läbimõtlemata osi. «Piletisüsteem on endiselt ebaseaduslik, andsime transpordiametile uue vastamistähtaja 21. jaanuariks, sest nad polnud meile väga palju olulisi momente ära seletanud,» ütles AKI avalike suhete nõunik Stiina Liivrand.

Inspektsiooni üks põhiküsimusi Tallinnale oli, miks säilitatakse andmekogus inimese liikumise kohta käivat infot isikustatud kujul seitse aastat. Transpordiamet soovib säilitada seitse aastat reisija nime, elukohta, isikukoodi, reisijale pileti ostnud inimese andmeid, sõidusoodustuse alust, tema liikumisteekondi ning teatud juhtudel ka e-posti aadressi ja telefoninumbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles