Tallinna rahvaülikoolis algavad uued kultuurikursused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Андрей Бодров

Tallinna rahvaülikoolis algavad veebruaris uued kultuurikursused, mille läbiviimist toetab Tallinna kultuuriväärtuste amet.

Kursuse «Maailma maad ja rahvad» loengutes räägitakse erinevatest kultuuripiirkondadest ja maailma rahvaste etnilisest kunstist. Tutvutakse erinevate kliimavöötmete kultuuride iseärasustega ja etnilise kunsti nähtustega erinevates maades. Mõtestatake etniliste kunstide sümboolikat, koloriiti, vaimset tausta ja muud. Kursuse koostas Kadri Viires.

Loengusari «Mida võiks teada teatrist» toimub 2013. aasta kevadel ja sügisel ja selle käigus käsitletakse teatriajalugu antiikajast eelmise sajandi 60-70. aastate teatriuuendusteni. Lisaks vaadatakse Tallinna linnateatri lavataguseid ruume ja seda, kuidas saab lavastus publikuküpseks. Teatrikursus valmis koostöös Tallinna linnateatriga ning selle koostas lavastaja-dramaturg Diana Leesalu.

Loengusarjaga «Tallinna vanalinnast – UNESCO kultuuripärandist» liituvad mõned õppekäigud ja see annab pidepunkte linna rahvusvahelisuse ja eestilisuse suhete, ent eriti elulaadi ja mõtteviiside kohta, mis tingisid meieni jõudnud keskaegse ehituspärandi, hoonete ja tornide, majade ja kinnistute ilme ning nende hilisemad muutumised. Kursuse koostas Jüri Kuuskemaa, kes ka ise kursusel esineb.

Kodulehel www.kultuur.ee on väljas kõigi kevadkursuste kava, ja see täieneb veelgi, nimekirjas on ligi 70 erinevat nimetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles