Terviseedendajad: aitab vaid karmus

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu müüvad kauplused alkoholi kella 22ni, siis üks terviseedendajate ettepanekutest on, et alkoholi müük riigis lõpetataks kell 20.
Kui praegu müüvad kauplused alkoholi kella 22ni, siis üks terviseedendajate ettepanekutest on, et alkoholi müük riigis lõpetataks kell 20. Foto: Liis Treimann

Eile õhtuni sai esitada ettepanekuid, kuidas parandada alkoholi- ja tubakapoliitikat niimoodi, et suitsetamine ja alkoholitarbimine Eestis tõesti ka väheneks.

Riikliku alkoholipoliitika muutmiseks esitasid paljude ekspertide ja huvigruppide seas oma selged seisukohad ka tervise­edendajad. Tervise Fondi, arstide liidu ja Terve Eesti SA hinnangul on seni tehtu hambutu ja paljud praegusedki ettepanekud on liiga hägused ega suuda alkoholi ja tubaka tarbimise kasvu pidurdada. Pealegi olevat paljud tehtud ettepanekud alkoholitootjate ja -müüjate poole kaldu.

Eesti alkoholipoliitika eesmärkideks on vähendada alkoholi kogutarbimist ja tõkestada alaealiste alkoholitarvitamist. Tagada turvaline keskkond, vähendada alkoholist tingitud kuritegevust, sotsiaalseid probleeme ja tervisekahjusid. Arendada välja ravi- ja rehabilitatsiooniteenused neile alkoholisõltlastele, kes ise soovivad oma elu muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles