Vanglajuht tõrjub endiste alluvate süüdistusi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees palus vanglatöötajate peamisi etteheiteid kommenteerida justiitsministeeriumi asekantsleril Priit Kamal, ent kuna jutt käib Murru vanglas toimunust, peeti otstarbekaks, et vastab Harku ja Murru vangla direktor Kaimar Karuauk. 

Karuauk leidis, et kuigi Murru kinnise osakonna sulgemine otsustati juba aastaid tagasi, siis on selge, et paljude ametnike plaanidega see ei sobinud ja sellest kindlasti ka nende negatiivsed tunded seoses vangla kinnipanekuga.

Miks pole siis arvestatud nende ametnikega, kes ei soovinud pärast Murru sulgemist Harku vanglas jätkata, kuid nende vastuseisust hoolimata sinna tööle suunati? Karuauk tõi välja vangistusseaduse § 128, mis näeb ette vanglaametniku ühelt ametikohalt teisele viimise, kui see ei too kaasa ametniku elukohavahetust või töölejõudmise aja olulist suurenemist. «Mõned sel alusel üle viidud ametnikud on tõepoolest enda üleviimise otsuse vaidlustanud. ­Õigusriigis on paratamatu, et avalikku võimu, sh vangladirektorite otsuseid võib vaidlustada, kui inimene otsusega ei nõustu,» tõdes Karuauk. «Leiame omalt poolt, et see otsus oli põhjendatud, kuid ei saa ega kavatse teha mingeid takistusi, kui keegi soovib selle seaduslikkust kontrollida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles